• White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Google+ Icon
  • White Instagram Icon

DOLOUR

Kaupunkia ympäröi metsä, ja sankka sumu sulkee kaiken sen syleilyynsä.

Dolour on alunperin 2015 perustettu foorumipohjainen roolipeli, joka on siirretty uuteen, tähän, osoitteeseen vuonna 2018. Roolipeli sijoittuu fiktiivisen realistiseen pikkukaupunkiin, jonka tarkkaa sijaintia kartalle on mahdoton merkitä. Kaupungin ulkoasu on kuitenkin helposti verratavissa esimerkiksi fiktiiviseen kaupunkiin Twin Peaks, joka alunperin esiintyy samannimisessä tv-sarjassa. Tämä on kuitenkin enemmän suuntaa antava malli, joka jättää paljon pelaajien mielikuvituksen varaan.

 
Dolourissa pelihahmoina toimivat ihmiset, vampyyrit sekä ihmissudet. Tämä mahdollistaa erilaisten ihmissuhteiden solmimisen eri lajien välillä, ja pelin keskeinen juoni rakentuukin hahmojen ihmissuhteiden ympärille ja muovautuu pelin edetessä, haarautuen pelaajien omiin juonikuvioihin. 


Dolour on aloittelijaystävällinen, joten aikaisempaa kokemusta ei tarvitse juuri olla, mutta pelaaminen vaatii siltikin panostusta jokaiselta, jotta kirjoittaminen pelaajien kesken olisi mahdollisimman mukavaa kaikille. 


Ikärajaa pelille ei sinänsä ole, mutta ikärajoitukset on kuitenkin hyvä pitää mielessä, sillä pelissä saattaa esiintyä sisältöä, joka on suunnaattu vanhemmille. Mielessä on pidettävä ikärajoituksia koskevat lait ja niitä on kunnioitettava.